Steun ons en help Nederland vooruit

Agenda

ThemaTalk Fryslân in Europa: met Sophie in ’t Veld, Sijbe Knol (FNP) en anderen

Zaterdag 6 maart 2021 via Zoom

Op 6 maart organiseren we een online themasessie over coronabeleid, transport- en klimaatbeleid bezien vanuit de EU en Friesland. Te gast zijn Europarlementariër Sophie in 't Veld, intensivist en D66-senator Peter van der Voort, FNP-fractievoorzitter Sijbe Knol en lokale kandidaten voor de Tweede Kamerverkiezingen.

 

In de themasessie hopen we op een levendig debat over de plek van Friesland in Europa. Te gast zijn D66-Europarlementariër Sophie in ’t Veld, intensivist en D66-senator Peter van der Voort, fractievoorzitter van FNP Fryslân Sijbe Knol en onze lokale Tweede Kamerkandidaten: Romke de Jong, Ojanne de Vries-Chang en Marieke Vellinga.

De sessie begint met een gesprek tussen Sophie en Peter over het Nederlandse coronabeleid en de rol van de EU. Peter kwam eerder dit jaar in het nieuws wegens zijn pleidooi om mannen van 60 met obesitas eerder te vaccineren.

Daarna volgt een debat tussen Sijbe Knol, Sophie en Ojanne over transport- en klimaatbeleid vanuit Europees en Fries perspectief. Besproken wordt o.a. de lelylijn en de plek van Friesland binnen het Europese spoornetwerk. Maar ook de kansen en risico’s voor Friesland in de energietransitie en de nieuwe circulaire economie.

Tot slot volgt een gesprek tussen Romke, Sijbe Knol en Sophie over de transitie naar een duurzame landbouw.

Naast het dialoog tussen de sprekers zal ook ruimte zijn voor vragen vanuit het publiek. De sessie wordt gepresenteerd door Marieke Vellinga, fractievoorzitter van D66 in Súdwest Fryslân.

De sessie is volledig digitaal te volgen, aanmelden kan hieronder. De sessie duurt van 13:30 tot 15:00.

Aanmelden Europese Themasessie

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

6 maart

13:30 tot 15:00

Zoom