Steun ons en help Nederland vooruit

dinsdag 30 maart 2021

Danny van der Weijde nieuw Statenlid

Met het vertrek van Romke de Jong naar de Tweede Kamer is er bij de fractie ruimte voor een nieuw Statenlid. Deze zetel is geaccepteerd door Danny van der Weijde (32) uit Lippenhuizen.

In het dagelijks leven is Danny ondernemer en vervult hij enkele maatschappelijke functies. Sinds hij in 2014 politiek betrokken is geraakt, heeft hij diverse functies vervuld. Zo was hij eerder actief als afdelingsbestuurslid van de Jonge Democraten (JD) Fryslân en daarna landelijk bestuurslid Organisatie en Scholing van de JD.

Geboren in Rotterdam en opgegroeid in de Hoeksche Waard is hij voor de liefde naar Fryslân gekomen. Hij woont samen met zijn man in het Opsterlandse Lippenhuizen.

Danny: “Afgelopen jaren heb ik mij ingezet om jongeren te enthousiasmeren voor de politiek en om bij te dragen aan het bewustzijn dat hun stem telt. Nu wil ik met diezelfde energie namens D66 mij inzetten voor een mooie duurzame toekomst voor jongere generaties in Fryslân. Ik voel mij thuis bij D66 omdat het een partij is, die haar blik op de toekomst richt met de keuzes die gemaakt moeten worden, ook als dit geen makkelijk keuzes zijn.”

Als ondernemer helpt van der Weijde bedrijven met hun transitie naar duurzame en circulaire bedrijfsprocessen. “Veel bedrijven zijn bezig met duurzaamheid, maar zitten vaak ook met veel vragen en onduidelijkheden. Het is aan de politiek om richting te geven door heldere kaders te stellen, te ondersteunen en te verbinden. Alleen door samen te werken kunnen we deze transitie naar een groene toekomst laten werken. Ook in de Staten wil ik mij inzetten op het gebied van duurzaamheid, o.a. door het versterken van het innovatieklimaat in Fryslân.”

Het fractievoorzitterschap van de D66 fractie zal worden overgenomen door Bea Bijlsma.