Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 11 oktober 2018

Fryslân regenboogprovincie: teken de petitie

 

Samen met Grienlinks, PvdA, SP en PvdD willen wij graag dat Fryslân (als laatste provincie in Nederland) ook regenboogprovincie wordt.

Iedereen heeft het recht te zijn, zich te uiten en in de wereld te presenteren zoals men is.

Regenboogprovincie zijn  betekent  dat er actief werk wordt gemaakt van het tegengaan van discriminatie van de LHBT+ gemeenschap . Bijvoorbeeld door het geven van lessen op scholen en voorlichting bij verenigingen. Op die manier zetten wij ons in voor een inclusieve maatschappij. Voor vrijheid en kansengelijkheid.

Minister Sigrid Kaag sprak in de Abel Herzberglezing: Een samenleving is niet alleen samen spraak. Het is vooral samen doen. Iets doen. Niet omdat het moet of omdat het iets oplevert, maar omdat het goed is. Omdat we mede mensen zijn. Omdat we samen leven.

Daarom staat er nu een petitie online. Omdat we niet stil willen zijn.

Laat je horen!

 

Teken hier de petitie