Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 18 mei 2017

Hoe veilig is Fryslân voor digitale aanvallen

digitale beveiliging

Afgelopen week legde een wereldwijde cyber-aanval computersystemen in tientallen landen plat. D66 statenlid Mark de Roo stelde schriftelijke vragen naar de digitale beveiliging van de provincie. Al eerder bleken overheidssystemen lang niet altijd goed beschermd.
D66 Tweede Kamerlid Kees Verhoeven stelde in Trouw kritisch te zijn over de kennis bij de overheid van digitale beveiliging en dreigingen als crypto-ware. Privacy gevoelige informatie van burgers en bedrijven moet goed beschermd zijn. Daarnaast moet voorkomen worden dat kwaadwillenden toegang krijgen tot belangrijke veiligheidssystemen. Waaronder bijvoorbeeld de bediening van onze bruggen, sluizen en gemalen.

Vragen beveiliging tegen gijzeling kritieke provinciale computersystemen