Steun ons en help Nederland vooruit

zondag 14 maart 2010

In memoriam

Op 11 maart 2010 kregen wij het bericht dat het boegbeeld van D66 Hans van Mierlo op 78 jarige leeftijd is overleden. In 1966 was toenmalig journalist van Mierlo 1 van de medeoprichters van Democraten 66 en hij was de eerste fractie voorzitter van D66 toen dezen in 1967 met 7 zetels in de tweede kamer werden gekozen. Sindsdien is er veel veranderd in Nederland en de Nederlandse politiek. D66 is ondanks pieken en dalen een vaste waarde geworden in het politieke landschap. Van Mierlo is altijd actief geweest voor D66, niet alleen binnen de partij was hij zeer gewaardeerd maar ook buiten de partij, gezien zijn status als Minister van Staat. Het gedachtengoed van Hans van Mierlo zal blijven doorleven via de politieke partij D66 maar onze inspirator zullen we erg gaan missen.